Emelt rendőri jelenlétet vezettek be az Örs vezér terén

08 ors vezer ter rendori jelenlet retfalvi andrea melinda hencz
2021.08.10. 11:30
Az Örs vezér tere nagy, forgalmas, különböző neveken és formában 89 éve velünk élő örökség. A rendőrségnek volt ideje megtanulni a specialitásait, és korszerű válaszokat adni jellegzetességeire, hogy ne válhasson a bűnözés csomópontjává – így fogalmaz a BRFK Közrendvédelmi Főosztályának vezetője.

Miután az Index Az Örs vezér téri banda terrorja folytatódik címmel összeállítást közölt a nagy forgalmú fővárosi téren történő, a járókelőket rendszeresen érintő inzultusokról, szerkesztőségünk levelet kapott a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályától.

Ebben figyelmünkbe ajánlják a Zsaru magazin előző nap megjelent, a témához kapcsolódó cikkét, amelyben Wieszt Ferenc ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának (BRFK Kvfo) vezetője nyilatkozik a téren tapasztalható közállapotokról.

Az Örsön látják és dokumentálják a történéseket

Az ezredes elmondása szerint fővárosi rendőri vezetőként ismernie kell azt a területet, ahol kollégáival dolgozik.

Tisztában vannak vele, hogy az Örs vezér téren átmenő és a téren tartózkodó tömeg vonzerővé válik azok számára, akik a közterületen töltik el az idejüket, és a csomópontot forgalmas mivolta miatt ideális adománygyűjtő területnek ítélik.

Az Örs vezér terének közbiztonsága fölött – kiemelt események híján, általánosságban – szinkronban négy szervezeti egység őrködik. A területileg illetékes X. és XIV. kerületi rendőrkapitányságok kollektívájának munkavégzését segítik a BRFK Kvfo és a Készenléti Rendőrség egységei. A téren így állandó a rendőri jelenlét, amit a Budapesti Rendőr-főkapitányság most meg is emelt.

Az élő erős járőrözést kiegészíti a térfigyelőkamera-hálózat, amely látja és dokumentálja is a történéseket. A BKK-val együttműködésben a térről induló, oda érkező, azon áthaladó villamosokat, buszokat is ellenőrzik.

A tér nagy. Ha a járőrpáros az egyik részén intézkedik, értelemszerűen nem lehet jelen más pontjain, ám mindenki megnyugtatásául kijelenthető: ott vannak

– hangsúlyozza Wieszt Ferenc ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának vezetője.

(Borítókép: Ellenőrzés az Örs vezér téren. Fotó: Police.hu)  • Tippek
  • Árfolyam