Jött a razzia, sok részeg és drogos sofőrt találtak a magyar utakon

2021.08.10. 08:59

Egy átlagos péntek és szombat este alatt csaknem 30 ittas vagy drogos vezető, illetve vezetéstől eltiltott sofőrök akadt fent a rendőrség ellenőrzésén augusztus 6-án, Budapesten – tájékoztat róla a rendőrség portálja.

A police.hu beszámol róla, hogy fővárosi egyenruhások elsősorban az ittas vagy bódult járművezetők kiszűrésére szerveztek akciót 2021. augusztus 6-án és 7-én éjszaka. A két este alatt

a rendőrök 29 ittas sofőrt kaptak el, ebből 20 esetben a bűncselekmény-kategóriát elérő mértékű volt az alkohol fogyasztás mértéke.

A lebukott járművezetők jogosítványát a BRFK bevonja. Három járművezető további vizsgálat volt szükséges, őket vérvételre is kötelezték, hat alkalommal pedig közigazgatási bírságot szabtak ki.

Mindezek mellett két járművezetéstől eltiltott sofőr is horogra akadt, ellenük büntetőeljárás indult. Egyikük esetében ráadásul

a kábítószer-gyorsteszt is pozitív eredményt mutatott, majd pár gramm droggyanús anyag is előkerült,

ezért a rendőrök kábítószer-birtoklása és járművezetés bódult állapotban bűncselekmények miatt külön eljárást kezdeményeztek. Engedély nélküli vezetés miatt öt szabálysértési feljelentést tettek az egyenruhások.