2024. június 19. 15:00
Horvátország
Albánia
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00
Németország
Magyarország
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00
Skócia
Svájc

Deutsch Tamás már nem csak fenyegeti Cseh Katalint

2021.08.10. 14:07

Deutsch Tamás nemcsak ígérte, hogy Cseh Katalin és céghálójának ügye miatt az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordul, hanem lépéseket is tett az ügyben, és beadványt juttatott el az OLAF-hoz európai uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt.

A fideszes politikus a Facebook-oldalán közölte a hírt, amelyben kiemeli, hogy az ügyben Cseh Katalin európai parlamenti képviselő érintett, mivel a Pannónia Nyomda Kft. ügyvezetője volt 2013 és 2018 januárja között.

Az ügyben az OLAF hatásköre megalapozott, hiszen uniós intézmény tagja érintett az ügyben, aki súlyos kötelességszegést követett el. Az OLAF illetékes az ügy kivizsgálásában, hiszen a Cseh Katalin által vezetett cég uniós forrásokra pályázott 2016-ban

– írja Deutsch Tamás, hozzátéve, hogy a Pannónia Nyomda Kft. a prototípus, termék, technológia- és szolgáltatásfejlesztés pályázaton több mint 68 millió forint támogatást nyert, majd később ugyanez a cég 217,6 millió forintot nyert el egy másik uniós pályázaton úgynevezett holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató kifejlesztésére.

A fideszes politikus szerint a csalás alapos gyanúja fennáll, mivel a cég olyan hologramos technológia kifejlesztésére pályázott uniós forrásra, amely akkor már a vállalkozáshoz üzletileg kapcsolódó társcég rendelkezésére állt.

A szándékos megtévesztés gyanúja fennáll, abban a vonatkozásban is, hogy az említett cégek névleg aszerint helyezték át telephelyüket a közép-magyarországi régióból más magyarországi régióba, hogy minél több uniós forráshoz jussanak

– írja Deutsch Tamás, aki szerint további összefonódások és visszaélések gyanúja is felvetődik más pályázatok benyújtásánál.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője korábban már reagált a vádakra, erről itt írtunk.