18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Halálos késelés lett az érettségi ünnepléséből Gyulán

2021.08.10. 09:32

Minden előzmény nélkül halálra késelt egy férfit egy 18 éves fiú Gyulán, a sikeres érettségi vizsgáját követő ünneplést követően – tájékoztat róla a police.hu

A rendőrségi portál beszámol róla, hogy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra 2020. május 31-én hajnali 4 óra előtt néhány perccel érkezett bejelentés arról, hogy egy gyulai ház udvarára a kerítésen át bemászott egy fiatal, akinek az arcán vérző sérülés van. A házban lakó nő hívta a segélyhívót, ezalatt a 17 éves fiú elmesélte, hogy a barátja sebesítette meg egy késsel, de nem csak őt, hanem a közelben, a Wesselényi utcában egy férfit is.

A késes támadó lelépett a helyszínről, a rendőrök először otthonában keresték és a fiú édesanyjának segítségével telefonon elérték. Mialatt szóval tartották, közben próbáltak a nyomára bukkanni, és a bejelentést követően egy órán belül a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán is elfogták.

Az akkor 18 éves gyulai R. Róbert 17 éves barátjával előző este sikeres érettségi vizsgáját ünnepelte, együtt italoztak, több gyulai szórakozóhelyen megfordultak. Hajnalban elmentek R. Róbertékhez, beszélgettek, majd hirtelen a fiú a ház konyhájában felkapott egy kést és kiment az utcára. Barátja gyanútlanul követte, a Wesselényi utcára fordultak, ahol egy ház előtt egy éppen hazaérkező kerékpáros felhajtott a járdára és leszállt a biciklijéről. 

R. Róbert odament hozzá és minden előzmény nélkül többször megszúrta.

A támadó barátja mondta neki, hogy hívja a mentőket, ekkor őt is megsebesítette az arcán, ám sérült fiúnak sikerült elmenekülnie. A késelő ezután hazament, a házuk udvaráról elhozott egy talicskát, beletette a Wesselényi utcában

leszúrt férfi holttestét és eltolta az utca végén lévő szemetesekhez, ahol földre letett dolgok alá rejtette.

Az arcán megsebesített fiatalember könnyű sérülést szenvedett, de az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint ez csak annak volt köszönhető, hogy amikor a szúrás érte, védekezésképpen hátrafelé elmozdította a fejét. Ha ez nem történik meg, akkor akár életveszélyes, vagy a halálát okozó sérülést is szenvedhetett volna.

A 18 éves késelő jelenleg is letartóztatásban van, R. Róbertet aljas indokból több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérlet elkövetésével gyanúsítják.