Itt az újabb tragédia, bányatóba fulladt két magyarcsanádi fiú

2021.08.11. 14:32 Módosítva: 2021.08.11. 17:46

Még kedd délután fulladt bele egy bányatóba Magyarcsanád és Apátfalva között egy 15 éves és egy 16 éves magyarcsanádi fiú, tragédiájukról most több részlet is kiderült – írja a 24.hu. A lap úgy tudja, hogy a középiskolás korú fiúk barátok voltak. 

A történekről a Szegedi Vízimentő Szakszolgálat elnöke, Seller András számolt be részletesen, aki elmondta, hogy a rendőrség mellett a makói tűzoltók is nagy erőkkel érkeztek meg a helyszínre. 

az egyik fiúra a víz felszínén találtak rá, de mivel két fiatal eltűnéséről kaptak információt, azonnal elkezdték keresni a másik fiút is.

Kezdetben abban reménykedtek, hogy a másik fiú elmenekülhetett a helyszínről ijedtében, ezért őt helikopterrel is keresték. A helyszínre megérkező vízimentők  szonárral próbáltak a fiú nyomára lelni, azonban végül az ő holtteste is feltűnt a víz felszínén, így kivitték a partra. 

Seller András hozzátette: azt nem lehet tudni, hogy a két fiatal mennyire számított vízbiztosnak, de valószínűleg nem tartoztak a jó úszók közé. 

Ezeknek a típusú tavaknak csak a felső egyméteres szintje az, ami felmelegszik, utána pedig már jelentősen csökken a hőfokuk. Ha valaki nincs felkészülve erre, akkor megijedhet és megfulladhat

– jegyezte meg Seller András, aki szerint az sem kizárt, hogy a tragédia bekövetkezése előtt a két fiú birkózott egymással a vízben. 

A Blikk megkereste a két fiatal szüleit. A 15 éves Béla, és egy évvel idősebb barátja, Józsi osztálytársak voltak, és szinte az egész nyarat együtt töltötték. A fiatalabbik fiú édesanyja a lapnak elmondta: 

a tragédia napján megtiltotta bélának, hogy a bányatóhoz menjen barátjával, miután a fiú közölte vele, hogy előző nap is ott jártak. 

Férjével a munkából hazaérve tudták meg Béla 18 éves nővérétől, hogy elment otthonról, és a fürdőnadrágját is magával vitte. A házaspár ezután rögtön a tóhoz sietett, ahol félelmük végül beigazolódott: 

elsőként a fiatalok ruháit látták meg, majd végül gyermeküket is, aki arccal lefelé lebegett a víz felszínén. 

A nő sokkos állapotban kért segítséget, később a tűzoltók húzták ki fiát a tóból. Az édesanya elmondta: nem érti, mi történhetett, mivel Béla tudott úszni. 

Józsinak – barátjával ellentétben – nem volt vízbiztonsága, amelyről édesanyja számolt be a Blikknek. A nő nem érti, fia miért ment bele a tóba, mivel nem tudott úszni. A Bélával történtekről a rendőröktől értesült, akik igyekeztek megnyugtatni őt, hogy 

Józsi valószínűleg sokkot kapott és elszaladt. 

Mikor megtudta, hogy megtalálták fia testét és szembesült halálhírével, úgy érezte, mintha az ő életét is elvették volna. Férje pedig annyira rosszul lett a tragédia hírétől, hogy orvoshoz kellett mennie. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport