Lebontják az egykori állampárt miskolci székházát

2021.08.11. 15:15 Módosítva: 2021.08.11. 15:16

Lebontják az egykori állampárt miskolci székházát – jelentette be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott szerdán miskolci sajtótájékoztatóján.

Alakszai Zoltán közölte: az MSZMP egykori ingatlanát a Fidesz kezdeményezésére a kormány támogatásával bontják le, a helyén közösségi park épülhet.

Az egykori Mindszent település és Miskolc határán lévő területet az 1970-es években az MSZMP elvette a miskolciaktól, és pártszékházat épített rá, amelybe a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, a Miskolc járási és a Miskolc városi pártbizottság költözött.

A rendszerváltást követően egy nemzetközi kereskedelmi központ (ITC) működött az épületben, amely azonban mára jószerivel kiürült, mindössze hetvenen dolgoznak benne. Az ingatlan állaga leromlott, felújítása többe kerülne, mint a lebontása. Az ehhez szükséges kétmilliárd forintot kormányhatározat biztosítja.

Alakszai Zoltán elmondta, hogy a fejlesztés egyszerre szolgálja a miskolciak érdekét, valamint a város egyik műemléki, szakrális központjának helyreállítását, védelmét.

A területet, amelyet a pártállam egykor elvett a miskolciaktól, a kormány most visszaadja

– nyilatkozta a kormánymegbízott.