Sürgős beavatkozást igényel az Örs vezér terén kialakult helyzet

B RKL20200801059
2021.08.12. 12:22

Az elmúlt napokban az Index cikksorozatot indított az Örs vezér terén tapasztalható áldatlan közállapotokról. Megírtuk, hogy a környéken egy hangos, primitív, agresszív kisebbség terrorizálja a békés és kiszolgáltatott többséget.

Illetve arról is beszámoltunk, hogy a közelmúltban a rendőrség emelt rendőri jelenlétet vezetett be a fővárosi téren.

Azonnali, határozott és sürgős beavatkozást igényel az Örs vezér terén kialakult helyzet

– közölte a Karc FM hírműsorában Zugló önkormányzati képviselője. 

Az Index olvasói hasonlóan vélekednek, ugyanis megtelt a szerkesztőségünk levelesládája az Örs vezér terei galeriről szóló cikkünkre reflektáló írásokkal. Olvasóink elképesztő történetei félelmet, megaláztatást és tehetetlen dühöt egyaránt tükröznek, de egy közös bennük: az agresszív banda rémuralmának megtörését várják el az illetékesektől. 

Rozgonyi Zoltán szerint Budapestet ma szemetes utcák, agresszív koldulás, graffitik és folyamatos dugók jellemzik. Hangsúlyozta, hogy a XIV. kerületben immár hetedik esztendeje nem történik semmi, és Karácsony Gergely a fővárosba exportálta azokat a zuglói bajokat, amelyeket az ő kerületvezetése idézett elő a korábbi önkormányzati ciklusban. 

A kerületi politikus úgy vélekedett, hogy a főváros komoly negatív spirálba került az utóbbi években.

Nem hisszük, hogy a rendőrség Rozgonyi Zoltánra kiemelten figyelne, mindenesetre csütörtök délben újabb közleményt adtak ki, miszerint lakossági panaszokra reagálva Budapest rendőrfőkapitánya elrendelte, hogy a rendőrök éjjel-nappal megemelt létszámban járőrözzenek az Örs vezér terén. A járőrök folyamatosan ügyelnek az emberek biztonságára; a Közrendvédelmi Főosztály, a X. és XIV. Kerületi Rendőrkapitányságok munkatársai mellett a Készenléti Rendőrség egyenruhásai látnak el szolgálatot. A rendőrök azonnal intézkednek, ha jogsértést tapasztalnak, és bárki bármikor odamehet hozzájuk, hogy segítséget kérjen.

(Borítókép: Róka László / MTI)