Megöllek, nehogy sikítsál! – mondta az idős asszonyt kirabló nő

2021.08.12. 08:02

Megtámadott és kirabolt egy ötvenegy éves nő egy nyolcvanöt éves asszonyt a Szentendre környéki Duna parton – olvasható a honlapján a rendőrség.

A police.hu beszámol róla, hogy 2021. augusztus 10-én 14 óra 30 perc körül kapták a segélykérést a rablásról, melyben a rabló elvette idős áldozata két aranygyűrűjét, pénztárcáját és egy bankkártyáját is. A rabló a folyópart egy néptelen, erdős, bokros részén lépett oda a nyolcvanöt éves asszonyhoz, akivel beszélgetés kezdeményezett, és sétálni hívta, majd hirtelen ellökte. Ezután

fölé térdelt, fojtogatta és fenyegette, majd átkutatta a megfélemlített asszony táskáját.

Végül a rabló zsákmányával elmenekült, de búcsúzóul még azt hajtogatta: „Ha elárulod valakinek, akkor is megöllek!”

Az egyenruhások a bejelentés után ellepték a helyszínt, illetve a környékét és hajtóvadászat indult. Az ellopott bankkártyát valaki használni próbálta egy helyi üzletben, illetve egy zálogházat ellenőrző rendőr kapott az alkalmazottól forró nyomot, amikor kiderült, egy nőtől néhány perccel azelőtt vett be két aranygyűrűt 42 ezer forintért. A járőr a környék átfésülése közben vette észre egy sarki kebabosnál az akkor már névvel és fotóval keresett nőt, akit elfogott és előállított.

Az ötvenegy éves T. Ambrusné a bűncselekmény elkövetését tagadta, állítása szerint az idős asszony séta közben megcsúszott és elesett, sőt mindezek után magától nekiadta 10 ezer forintját és a két gyűrűjét. A rabló még azt is elmondta, hogy

a történtek után még ő volt megijedve, hogy miért adja neki ezeket, ezért ijedtében elszaladt.

Hozzátette azt is, hogy a cselekmény idején volt benne néhány szem nyugtató, ezért van, amire nem emlékszik, de arra határozottan, hogy nagyon meg volt ijedve.

A zálogházból a rendőrök lefoglalták a rabolt gyűrűket, T. Ambrusnétól pedig a zálogcédulát.