Napi hírösszefoglaló: Kisdolgok a Balatonban, aranyérem a Blahának, tálib térnyerés

IMG 7653
2021.08.13. 19:00

BELFÖLD: A héten több cikkünk foglalkozott az Örs vezér terén kialakult tarthatatlan állapotokkal. Olvasóink ma azt szavazhatták meg, hol gyalázatosan rossz a helyzet még Budapesten, és önök megleptek bennünket: beelőzött a Blaha és a Nyugati, az Örs így csak a harmadik

KÜLFÖLD: Hetek kérdése és a szélsebesen harcoló tálibok elfoglalják egész Afganisztánt. Ha ez bekövetkezik, igen komoly problémákkal szembesül a világ. Az András herceg ellen valló amerikai hölgy – akit állítása szerint egykor kiskorúként vitt ágyba – végleg aláásta a korábban brit háborús hősként, sármőr partizóként számon tartott királyfi és a Windsor-ház hitelességét.

COVID: Az idilli osztrák nyaralóhely, a Wolfgang-tó melletti Strobl egyik biobolttal is rendelkező vendéglátó egysége nem hajlandó a koronavírus elleni oltást felvett látogatóit kiszolgálni, a kávé és sütemény csak az oltással nem rendelkező vendégeknek jár.

ÉVFORDULÓ: 95 éve született, 5 éve halott. Fidel Castro. A legendás gerillavezér az évek során paranoiás despotává vált, uralkodása alatt a kubai nép elszegényedett, az ország földi paradicsomból lelakott szabadtéri skanzenné züllött.

NYÁR, VAKÁCIÓ: Túl sok a vizelet a Balatonban, ezért magas a tó foszfortartalma, ami az algásodásnak kedvez. Júniusban jelentősen visszavetette a fürdővendégek számát az igazolványhoz kötött beléptetés. Vajon hogy zárják a szezont épített strandjaink?

OLVASMÁNYÉLMÉNY: Tényleg visszafordítható az öregedés?

KULTÚRA:  A magyar rövidfilmek versenyével kezdődött a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál programja. A megmozdított képek többsége szorongásról, magányról, elválásról, apátiáról mesél.

FOMO: Feladja a gyámságot Britney Spears apja, de korai lenne az öröm, az énekesnő új gyámot kap. A pandémia kezdete óta a Scooter az első nagy nemzetközi csapat, amely hazánkba látogatott, az Index az EFOTT-on készített vele interjút.

SPORT: Nem kívánt értékelni, mégis elmondta véleményét az olimpiáról Orbán Viktor.

IDŐJÁRÁS: Müller Cecília másodfokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére augusztus 14-én szombat éjféltől, augusztus 16. éjfélig. Hétfőn jön a hidegfront, addig kell kibírni.

TÁRSKIADVÁNYAINK:

Femina: Cukorbetegeknek, lúdtalpasoknak is tiltólistás a flip-flop papucs.

Dívány: Sokkal több embernek lenne szüksége gyógycipőre, mint ahányan kérik.

 Az én kutyám: Vegetáriánus étrend kutyáknak: őrültség, vagy életet is menthet?