Gyors egymásutánban óriásharcsákat fogtak Lőkösházán

2021.08.13. 17:32

Egy óra leforgása alatt két darab, közel kétméteres harcsát fogott ki két horgász Lőkösházán – írja a Pecaverzum. Tüzes Attila és Skorka Árpád vasárnap már dél körül a tónál volt, de akkor még nem volt túl sok sikerük. Erre azonban készültek, mivel tudták, hogy általában éjszaka jobbak az esélyek. 

Este 9 fele aztán érkezett is a kapás.

A cimborám lőtt egyet nadállyal, a bot pedig azonnal karikába állt – mesélte Tüzes Attila. Elmondta, hogy körülbelül 10 percnyi fárasztás után sikerült elkapniuk a halat és kivinniük a pártra, de az esti környezetben nem tudtak jó fotót készíteni róla. A mérés után viszont kiderült, hogy 183 centis a hal és nem sokkal később azonban újabb lehetőség adódott egy óriásharcsa kifogására, ezt már videóra vették. 

Várni kellett, láttam, hogy gondolkodik a hal, hogy mi legyen. Elkezdtem elhúzni tőle a csalit, ha kell neki, vegye le, ha nem, akkor meg menjen a dolgára. Erre elkapta, és elkezdte szép lassan a botot húzni a kezemből. Bevertem neki, és kezdődött a küzdelem – idézte fel a történteket Tüzes Attila. 

A harcsát végül viszonylag rövid idő alatt sikerült legyőzni és elfeküdt a csónak mellett. Őt azonban nem vitték ki a partra, hanem csak a vízben mérték meg a 172 centis állatot.

Nekem élményt adott, hadd menjen vissza mihamarabb

– indokolta  Tüzes Attila.