Az előző nap lopott ruhában tértek vissza a tolvajok a tetthelyre

2021.08.13. 10:52

Közérdekű munka büntetést kértek arra a kettősre, akik két egymást követő napon loptak ugyanabból a tatabányai üzletből. A második lopást követően dulakodásba bonyolódtak az üzlet tulajdonosával, aki észrevette az előző napon lopott pulóvert – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Egy nő és egy férfi február 2-án 44 310 forint értékben loptak ruhaneműt egy tatabányai boltból. Az áruvédelmi eszközöket letépték, a lopott árut a saját ruháik alá vették, majd távoztak.

A tolvajok másnap visszatértek az üzletbe. Azonban nem igazán figyeltek arra, hogy ne keverjék gyanúba magukat, az előző napon ellopott ruhákat viselték.

A már beváltnak hitt módszerrel 12 270 forint értékű ruhát loptak volna el. Az üzlet tulajdonosa azonban észrevette a dolgot, és nyomatékosan rájuk szólt. Az aznap lopott ruhákat visszaadták, illetve a boltos visszavette tőlük. Csak ezek után vette észre a tulajdonos, hogy a férfi az előző nap lopott ruhát viseli.

Dulakodni kezdtek, miközben a tolvaj a kijárat felé hátrált. Többször ellökte magától a tulajt, végül az áruház ajtaja előtt taszított rajta. A sértett a fal melletti árucikkekre és a földre esett. Az eseményeket a bolt biztonsági kamerája rögzítette.