A sürgősségi osztályokat felújítják, de nem áll le az ellátás

2021.08.14. 19:06 Módosítva: 2021.08.14. 19:06

Péntek este jött a hír, hogy leáll két budapesti kórházban a traumatológiai ellátás. Egy nyilvánosságra került levélben a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ igazgató-helyettese arról tájékoztatta kollégáit, hogy emiatt intézményeikben nő a terhelés.

A Merényi, valamint a János Kórház traumatológiai ellátásának leállása miatt az Intézet baleseti ambulanciájára extrém terhelés hárul. Szignifikánsan megnőtt a műtéti ellátásra váró akut esetek száma, emiatt dr. Sásdi Antal főigazgató úr és dr. Bodzay Tamás orvosigazgató egyetértésével a mai naptól 2021. 08. 23-ig a Baleseti Intézet halasztható elektív műtétjeit leállítjuk

– írta Végh György igazgatóhelyettes.

Nincs leállás, csak felújítás

Az ATV híradója kereste az üggyel kapcsolatban az Országos Kórházi Főigazgatóságot, amely válaszlevelében azt írta: felújítás miatt van fennakadás, de az osztályok nem zártak be, az ellátás biztosított.

A DPC Merényi Gusztáv telephely a Traumatológiai Osztályát – előre tervezett felújítási munkálatok miatt – ideiglenesen máshol, a DPC Szent István telephelyén működteti. A János Kórház traumatológiája – bár itt is felújítás zajlik – nem állt le, továbbra is fogadja a betegeket. Ennek megfelelően a traumatológiai ellátás folyamatosan és zavartalanul biztosított a lakosság számára

– áll a levélben.

Júliusban Zalaegerszegen állt le a baleseti ellátás, augusztus elején pedig az Uzsoki utcai kórházban voltak fennakadások amiatt, hogy többen is felmondtak. Korábban az is felmerült, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idejére másfél napra leállítják a sürgősségi ellátást a Honvédkórházban is, de ezt a honvédelmi tárca cáfolta.