Visszalépett a jobbikos jelölt az MSZP javára a szerencsi körzetben

2021.08.15. 20:38

Ezennel hátralépek egyet azért, hogy a nemzet és Borsod kettőt léphessen előre. Visszalépek az előválasztáson való indulástól az MSZP-s Jézsó Gábor javára − olvasható Bíró László közösségi oldalán, aki a Jobbik jelöltjeként indult volna Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerületében.

Meghoztam életem egyik legnehezebb és legfontosabb döntését. Mert nem Bíró László az első, hanem a nemzet. A nemzet érdeke pedig azt kívánja, hogy az előválasztáson az a jelölt nyerjen, aki a legalkalmasabb a Fidesz legyőzésére

− olvasható a politikus közösségi oldalán. Bíró László hozzátette, hogy a döntését a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter is elfogadta.

Mostantól azért dolgozom, hogy a térség Jézsó Gábor, az ország pedig Jakab Péter vezetésével végre valóra válthassa 30 éves álmát

− tette hozzá a jobbik képviselője.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a szerencsi választókerületben Bíró Lászlót indítja a Jobbik. Tavaly, az októberi időközi választáson is őt indították a választókerületben, azonban akkor a fideszes Koncz Zsófia kapta a legtöbb szavazatot.

A kampányban Bíró Lászlót támadások érték amiatt, mert korábban vállalhatatlan kijelentésekre ragadtatta magát, és magyarázkodásra kényszerült. Budapestet például „judapestnek” nevezte, amikor többen azért hagyták ott a Jobbikot a fővárosban, mert nem értettek egyet a párt irányvonalával. Egy másik kommentben pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte az izraeli turistákat.

Az októberi időközi választásnak nem csupán az volt a tétje, hogy ki szerez mandátumot a szerencsi választókerületben, hanem az is, hogy sikerül-e megőriznie a Jobbiknak azt a róla kialakult képet, hogy a vidék pártjaként képesek megszólítani az itt élő szavazókat. A 2022-es választási kampányban ugyanis ezzel járulhat hozzá leginkább a párt az ellenzéki összefogás sikeres szerepléséhez – derült ki az Index tavaly szeptemberi elemzéséből.