Még 9 utas kórházban van, hosszadalmas lesz a gyógyulás

2021.08.16. 16:09

Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál vasárnap hajnalban történt  buszbalesetben

A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba. A székesfehérvári kórházba húsz sérült került, tizenhét utast tegnap kiengedtek ki a kórházból. Siófokra tizenegy sérült került, közülük nyolc utast engedtek haza tegnap. A veszprémi kórházba nyolc sérültet vittek a mentők. Az intézményben hétfőn már csak egy súlyos sérültet ápoltak, akinek a combcsontja törött el, az orvosok azonnal megoperálták. 

A többi sérültet a fővárosba szállították, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet főigazgatója, Sásdi Antal hétfőn az MTI-vel közölte: már csak ketten szorulnak kórházi ellátásra az intézményükbe szállított kilenc sérült közül.

Az egyik sérültnek lábszár-, lágyrészsérüléseit kellett összevarrni; állapota nem súlyos, de hosszadalmas lesz a gyógyulás. A másik sérült bordatörést szenvedett, őt is megfigyelik. Ezek a sérülések nyolc napon túl gyógyulnak, de valószínűleg nem kell ennyi időt kórházban tölteniük a balesetet szenvedetteknek

– mondta Sásdi Antal. Az Országos Mentőszolgálat korábban közölte, hogy a mentésben tizenhét Fejér megyei és a környező megyékből küldött egységük vett részt. A halálos áldozatok között nincs kiskorú, a buszbalesetben könnyebb sérült utasok között két tizenéves fiatalt is elláttak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport