Fellázadtak a fideszes polgármester ellen, Dánszentmiklós képviselőtestület nélkül maradt

2021.08.16. 08:16

Feloszlatta magát a képviselőtestület Dánszentmiklóson. A Pogácsás Tibor országgyűlési képviselő körzetében Sipeki Zsolt fideszes polgármester vezette pénteki testületi ülésről Gér Mihály, a Párbeszéd önkormányzati képviselője, a térség, Pest 10. választókerület előválasztáson induló öt párt által támogatott képviselőjelölt számolt be egy Facebook-videóban

E szerint a képviselőtestület augusztus 13-án „az önkényuralmi módszereket alkalmazó vezetés miatt” oszlatta fel magát – „fellázadt” – , miután a járványhelyzet miatt kapott különleges felhatalmazását felhasználva több olyan döntést is hozott, amely kiváltotta az emberek haragját. Az egyik ilyen az volt, hogy elköltöztette az orvosi ügyeletek helyszínét, döntése nyomán az ügyeleti szerződést az eddigiektől eltérően nem Albertirsával, hanem Pilissel kötötte meg az önkormányzat. Így a betegeknek messzebbre kell utazniuk.

Ráadásul Pilisre nincsen közvetlen buszjárat, az érintetteknek átszállással kell megoldani az odajutást.

Egy idős embernek – mesélte Gér Mihály – a háziorvos szabadsága miatt a szomszédtól kellett szívgyógyszert köülcsönkérnie. A politikus úgy látja, hogy a dánszentmiklósi eset iskolapéldája annak, hogy hogyan működnek a fideszes falvak.

Szerinte az országos média ritkán szembesül a fideszes kistelepülések valódi működésével, azonban az emberek 40 százaléka kistelepüléseken él, és ki vannak téve a kormánypárti önkénynek.