Feljelentette volt párja a Drága örökösök sztárját, reagált az RTL Klub és a színész is

2021.08.16. 19:55 Módosítva: 2021.08.16. 21:54

Bántalmazta nyolcéves kisfiát Molnár Gusztáv, a Drága örökösök sztárja − állítja a színész volt párja, Dancsecs Ildikó. Az íróként dolgozó nő a rendőrséghez fordult az ügyben.

Guszti és az új párja vidékre ment szombaton, a közös gyermekünk, Benedek is velük tartott. Éjjel fél tizenkettő körül a gyerek sírva hívott, és azt mondta, hogy az apja megütötte. Zokogva kért, könyörgött, hogy hadd jöhessen haza, mert halálosan fél az apjától

− mondta a Blikknek a színész egykori párja, majd hozzátette: 

Benedek elmesélte, hogy az apja ittas volt, és a kocsiban elaludt, de mivel nem volt bekötve, ezért többször rádőlt. Amikor a fiam megpróbálta lelökni magáról, Guszti először felpofozta, majd ököllel ütötte a lábát és kiabált vele. Benedek ekkor hívott fel, közben hallottam, hogy valaki üvöltözik a háttérben.

Dancsecs Ildikó elmondta, hogy utána sem alakult minden zökkenőmentesen. Amikor haza vitték a kisfiút, a színész a nő párjával is összetűzésbe került. Az író ezután azonnal hívta a rendőrséget, és elmondta, hogy mi történt, majd személyesen is feljelentést tett.

A színésszel, egykori párja szerint már korábban is voltak problémák. Elmondása szerint többször bezárkóztak a szobába, mert féltek tőle.

Sajnos később sem lett jobb a helyzet, a saját hibáiért pedig Benedeket hibáztatta, azt mondta a gyereknek, hogy azért készült ki, mert ritkán látja

− magyarázta az anyuka, aki szerint fia nem akar többé találkozni a színésszel. Dancsecs ildikó tavaly október óta gondolkodott azon, hogy a nyilvánosság elé tárja történetét, de félt, hogy nem hinnének neki, vagy megbélyegzik, esetleg őt okolják a történtekért. Benedek már fél éve pszichológushoz jár, hogy feldolgozza, ami vele történt − állítja az anyuka.

A Drága örökösökben Szláven karakterét életre keltő színész a Blikknek elmondta, hogy a történtek miatt minden munkáját elvesztette, és bár korábban már egy teljes hónapot is forgatott egy meg nem nevezett sorozattal, a jeleneteit új színésszel veszik majd újra.

A vádemelés az nem gyermekzaklatással kapcsolatos. Mint utánajártam, nem történt vádemelés gyermekbántalmazással kapcsolatban. Garázdaság miatt lettem feljelentve

− mondta az RTL Klub Fókusz című műsorában Molnár Gusztáv. Hozzátette: 

Nem vagyok gyermekbántalmazó, mondjuk onnantól fogva, hogy egyszer az ember neve mellett megjelenik, tulajdonképpen már mindegy is (...) Tiszta a lelkiismeretem, én abszolút egy jó apának tartom magam. Én tudom, hogy a fiam tudja, hogy én szeretem, és hogy nincsen baj, és ez a legfontosabb.

Az ügyben megszólalt az RTL Klub is, közleményükben azt írták, minden együttműködést felfüggesztenek a színésszel.

Az RTL Klub számára kiemelten fontos a gyermekek védelme, ezt az alapelvet nem csak a képernyőre kerülő műsorokban, de a műsorgyártás teljes folyamatában szem előtt tartjuk, ahogy a velünk együtt dolgozó produkciós cégek is. Nem elfogadható számunkra, ha a velünk dolgozó színészek neve gyermekbántalmazással kerül összefüggésbe. Ezért az RTL Magyarország az ügy részleteinek végleges tisztázásáig felfüggeszti az együttműködést Molnár Gusztávval

− olvasható a csatorna állásfoglalásában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport