Napi hírösszefoglaló: Afganisztán elesett, történelmi pillanat előtt a Pfizer

IMG 7653
2021.08.16. 20:16

BELFÖLD: Még mindig a vasárnap hajnali buszbaleset – amelyben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan – állt a hazai hírek homlokterében. A tragédia utáni napon megszólalt a mentőszolgálat szóvivője, az utazási iroda képviselője és a meghalt buszsofőr fia is. 

COVID–19: Küszöbön áll az amerikai Pfizer és a német BioNTech közös, koronavírus ellen kifejlesztett védőoltásának teljes körű jóváhagyása az Egyesült Államokban. Európában a napi új fertőzésekben most csak a lengyelek jobbak nálunk, de idehaza is emelkedik a negyedik hullám fertőzöttjeinek száma. 

KÜLFÖLD: Afganisztán elesett, Khaled Hosseini író a nőket félti a tálib uralomtól, a magyar kormány már közölte, hogy nem fogad be afgán menekülteket. Demkó Attila biztonságpolitikai elemző írásában azt állítja, hogy Afganisztán az elmúlt évtizedek nyugati politikájának a leginkább teljes, tökéletes és megalázó veresége. 

GAZDASÁG: Két hét múlva az egyetemeken is elindul az oktatás, így a frissen felvett hallgatók a napokban sorra kötik az albérleti szerződéseket; a tapasztalatok szerint szeptemberben trendforduló jön az ingatlanpiacon. 

SPORT: A montenegrói válogatott Itana Grbics a bajnoki címvédő Ferencváros női kézilabdacsapatához igazol. Olaszországban árulják a tavalyi bajnokság arany- és ezüstérmesét. 

SZÓRAKOZÁS: A kétezres évek egyik legkülönlegesebb eseményét, a kamionos felvonulásra épülő Budapest Parádét elevenítik fel augusztus 28-án a Budapest Parkban.

IDŐJÁRÁS: A vasárnap esti vihar komoly pusztítást végzett Zala megyében és Budapesten is. 

TÁSRKIADVÁNYAINK: A Feminán egyebek mellett arról olvashatnak, hogy mikortól számít alkoholistának az ember. A Totalcaron a Mahindra új terepjáróját mutatják be, míg a Napi.hu-n pedig arról, hogy jelentősen emelhetik áraikat a német autógyártók.