Két gyilkossággal is gyanúsítják a XIII. kerületi késelőt

2021.08.16. 18:24

Két korábbi gyilkossággal gyanúsítanak egy férfit, aki akkor került a rendőrség látókörébe, amikor több késszúrással életveszélyesen megsebesített egy férfit tavaly augusztusban Budapesten − közölte Gál Sándor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője hétfőn.

Az életveszélyesen megsebesült férfi a kórházban a rendőröknek elmondta:

arra ébredt, hogy társa a bejárati ajtóban állt, késsel a kezében, majd ráugrott. A férfi megvágta a kezét és mellkason szúrta, majd miután a sértett lerúgta magáról, elhagyta az épületet.

Ehhez képest a támadó az eset utáni kihallgatáskor úgy írta le a történteket a rendőröknek: egy helyiségben aludt a barátjával, amikor egy ismeretlen kihúzta az épület elé, többször megrúgta, miközben barátja segélykiáltásait hallotta. A férfinek nem hitt a rendőrsét, gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság el is rendelt.

A rendőrség vizsgálata alapján a férfi három másik ügyhöz is köthető. A gyanú szerint tavaly júliusban a XIII. kerületi Béke téren megvert egy 37 éves férfit, aki emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, 2020 májusában 21 szúrással megölt egy 29 éves férfit, majd eltulajdonította értékeit, 2017-ben pedig a VIII. kerületben egy 65 éves férfit vert meg, aki a kórházba szállítása után meghalt.

A férfi elmeorvosi vizsgálatán kiderült, tisztában volt a cselekményeinek súlyosságával, négy bűncselekmény közül kettőt be is ismert, a másik kettő esetben tanúkihallgatások, szakértői vizsgálatok és kamerafelvételek állnak rendelkezésre bizonyítékként − ismertette Gál Sándor.

A rendőrség a büntetőügy iratait vádemelési javaslattal hétfőn átadta a Fővárosi Főügyészségnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport