Sörrel szállt buszra, leszállították, válaszul combon rúgta a sofőrt

2021.08.17. 16:34

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki szombat reggel keveredett nézeteltérésbe egy buszvezetővel – írja a Délmagyar.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfi augusztus 14-én, reggel 9 órakor, kezében sörrel szállt fel az egyik helyi buszjáratra Szegeden a barátjával. A buszsofőrnek nem tetszett, hogy sörrel és üdítővel a kezükben szálltak a járműre, ezért arra szólította fel őket, hogy hagyják el a járatot.

A gyanúsított barátja ekkor a sofőrt kezdte szidalmazni és szándékosan szétlocsolta az üdítőt a padlón, majd leszálltak a buszról. A buszsofőr szintén leszállt a buszról, és kérdőre akarta vonni őket, amelyre válaszul a gyanúsított combon rúgta.

A sofőr ezt követően visszaszállt a buszra és a rendőrséget értesítette, miközben a verekedő utast egy, a buszon tartózkodó férfi tartotta vissza.

A járási ügyészség a buszsofőr, mint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A gyanúsított ugyanis több alkalommal állt bíróság előtt és a cselekményét is végrehajtásában felfüggesztett, hasonló jellegű cselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetés próbaideje alatt követte el.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a férfi letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője azzal szemben a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be – olvasható a közleményben.