A paróka és az álhas sem segített a tolvajon

2021.08.17. 11:12

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folytat eljárást egy budapesti férfivel szemben. Azzal gyanúsítják, hogy 2021. augusztus 13-án egy józsefvárosi üzletből közel 80 ezer forintot rabolt.

A rendőrök azonosították a rablás elkövetőjét, egy 22 éves budapesti férfit, és augusztus 16-án a IX. kerületi lakásában elfogták. Megtalálták a bűncselekmény elkövetésének idején viselt ruháinak egy részét is, majd a férfit előállították.

A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, és részletesen beszámolt arról, hogyan készült tettére már napok óta, valamint, hogy a nagyméretű ruhadarabokat még ki is tömte, hogy elváltoztassa a megjelenését – írja a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a férfi a bűncselekményt követően egy ismerősénél hagyta az elkövetésnél viselt ruhákat, a kést, valamint a parókát is, amelyet bűntársa a Dunába dobott. 

A józsefvárosi nyomozók a 22 éves K. M.-et őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Bűntársát, a 21 éves Á. Albertet bűnpártolás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ő szabadlábon védekezik.