Cserbenhagyták a férfit, aki kiesett a Karancs-kilátóból

2021.08.17. 13:13

A Salgótarjáni Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a két férfi ellen, akik a Karancs-kilátóból kieső sérültnek nem nyújtottak segítséget.

2020. július 25-én, este Somoskőújfalun megbeszélték, hogy éjjel kimennek a Karancs-hegyi kilátóhoz. 22 óra körüli időben indultak a vízmosásos, csúszós, meredek terepszakaszon, egyikük egy hordozható telefontöltő lámpájával világított. Éjfél körül érkeztek meg, felmentek a körülbelül 25 méter magasságú kilátó tetejére, ahol mintegy 15-20 percet tartózkodtak  írja az ügyészség.

A kilátóról lefelé jövet több lépcsősor megtétele után a legelöl haladó 20 éves férfi a kilátóból legalább 7,2 méter magasságból kiesett a kilátó mellé és a földre zuhant. A vádlottak lesiettek a kilátó aljába, ahol a felvezető lépcsők mellett a földes úton fekve találták meg a sérültet.

Tisztában voltak azzal, hogy társuk a magasból zuhant le a kilátóból, emiatt balesetet szenvedett, azonban nem győződtek meg arról, hogy társuk a balesetéből eredendően milyen sérülést, sérüléseket szenvedett, és nem nyújtottak tőlük elvárható segítséget a nyilvánvalóan sérült társuknak. Sem mobiltelefonon nem hívtak és nem is próbáltak segítséget hívni vagy segítségnyújtásra alkalmas személyt értesíteni, illetve gyalogosan sem indultak el segítségért, csak órákkal később, amikor társuk az állapota miatt elvesztette az eszméletét.

A vádlottak kilátóból kieső társa a több testtájra terjedő többszörös csonttörések, tüdőzúzódás, májállomány- és lépállomány folytonosság megszakadása, valamint hashártya mögötti bevérzés okozta traumás shock miatt másnap hajnalban elhalálozott.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ezért a 27 és 28 éves férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt emelt vádat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport