Úgy érzem, valami ott maradt belőlem a balesetnél – mondja a buszvezető

2021.08.18. 12:53

Az egész országot megrázta az M7-es autópályán történt vasárnap hajnali autóbuszbaleset, amiben nyolcan vesztették életüket. A busz egynapos horvátországi nyaralásból tartott haza, amikor eddig ismeretlen okból letért az útról, és egy híd pillérének csapódott.

Az Indexnek nyilatkozó traumakutató szerint a túlélőknek szakember segítségére van szükségük, hogy fel tudják dolgozni a tragédiát, ugyanis poszttraumásstressz-szindróma alakulhat ki náluk. Erre engednek következtetni a balesetet elszenvedő egyik sofőr szavai is, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a történteket, de egyelőre képtelen újra a volán mögé ülni.

Jelenleg táppénzen vagyok, és egy darabig biztosan nem térek vissza vezetni. Képtelen lennék rá. Itt vagyok 40 évesen, valamit biztosan kezdenem kell a jövőben, de egyelőre minden kusza. Nem tudom megmondani, hogy valaha is be tudok-e ülni a volán mögé. Korábban hivatásos tűzoltóként és kamionsofőrként is dolgoztam

– nyilatkozta K. János a Borsnak. Hozzátette: hozzászokott a tragédiákhoz, de sosem hitte, hogy egyszer egynek közvetlen részese lesz.

Úgy érzem, valami ott maradt belőlem a balesetnél. Valamiért túl tudtam élni, miközben elvesztettem az édesanyámat és egy közeli barátomat, a kollégámat. Azóta nem ettem, csak egyszerűen vagyok. Attól félek, hogy egyszer ez a valami, ami élni hagy, megszűnik. Nem tudom, hogy akkor mi lesz – mesélte a lapnak. Így idézte fel a történeteket:

Arra emlékszem, hogy Balatonlellénél megálltunk pihenni. Ez teljesen megszokott, hogy mindenki elmehessen mosdóra. Én is betértem az illemhelyre, és mire visszamentem a buszra, Laci már elfoglalta a helyét a kormánynál. Akkor váltott le. Mondtam neki, hogy bármi baj van, szóljon. Mindig is úgy dolgoztunk együtt, hogy ha az egyikünk elfáradt, a másikunk leváltotta. Még megkért, hogy Székesfehérvárnál szóljak neki, hogy melyik lehajtót használja. A városban egyébként is megálltunk volna, hiszen ott szállt le 3-4 utas. Elaludtam, és már a hatalmas csattanásra ébredtem. A következő pillanatban iszonyatos szagot éreztem, hiszen keveredett egymással a véré, a gázolajé és az akkumulátorsavé.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport