Hétfőtől újra két-két sávon lehet autózni a Rákóczi úton a Blahánál

2021.08.19. 18:39

Felszabadul egy-egy sáv a Rákóczi úton, és megkezdődik a Blaha Lujza tér felújításának negyedik üteme. Augusztus 23-tól, hétfőtől a Rákóczi úton a Blaha Lujza térnél ismét irányonként két sávot használhatnak az autósok – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlekedési központ arról informál, hogy a tér belső, legnagyobb része továbbra is lezárva marad, tehát sem a gépjármű-, sem a gyalogosforgalom nem használhatja a tér belső részét, illetve a gyalogosok által használt legtöbb járdafelületen, valamint a szökőkutak környékén is tovább folytatják a felújítási munkákat.

A negyedik ütem idején a Blaha Lujza téren a forgalom az alábbiak szerint változik:

  • A Rákóczi úton a Blaha Lujza térnél újra irányonként a két külső sáv járható, a belső sávokat zárják le a forgalom elől augusztus 23-tól, hétfőtől. A Nagykörúton továbbra is irányonként egy sávot használhatnak az autósok.
  • A tér, valamint a csatlakozó Márkus Emília és a Somogyi Béla utca lezárása változatlan, a Stáhly utcában és a Kőfaragó utcában is az előző ütemben bevezetett, megfordított forgalmi rend szerint közlekedhetnek az autósok.
  • A csomópontban új munkaterületet kerítenek el a forgalom elől: a 4-es, 6-os villamospályához legközelebb eső területen, a Rákóczi út középszigeteinél, valamint az Erzsébet körút 2. előtti területen folyik a munka.

A korábbi korlátozások szintén érvényben maradnak.