Horváth Csaba kiment az Örsre, szerinte javult a közbiztonság

2021.08.19. 18:27

Horváth Csaba zuglói polgármester elment az Örs vezér terére, és a rendőrök jelenlétében megállapította, hogy a tér közbiztonsága „radikálisan javult”.

A szocialista polgármester az MTI-hez is eljuttatott egy közleményt, amelyben azt írta: azért ment ki a térre, hogy személyesen győződjön meg, javult-e a közbiztonság az állandó rendőri jelenlétnek köszönhetően, illetve megvizsgálja, milyen további intézkedéseket lehet hozni az új állapotok tartós fennmaradásáért.

Horváth Csaba közölte, azt az információt kapta a rendőröktől, hogy legalább két járőrpárosra van szükség a most tapasztalt rend fenntartásához.

A polgármester a rendőrfőkapitányhoz és Pintér Sándor belügyminiszterhez kíván fordulni, hogy megtudja, miként tudják hosszú távon garantálni a rendőri jelenlétet. Zugló az önkormányzati rendészettel tud hozzájárulni a közös munkához – tette hozzá.

Közel húsz térfigyelő kamerát szereltek fel korábban a zuglói oldalakra, hogy növeljék a közbiztonságot. Ezeket részben a közterület-felügyelet, részben a zuglói rendőrkapitányság felügyeli – közölte Horváth Csaba.

A polgármester állítása szerint további intézkedéseket készítenek elő, például korlátozni kívánják az ottani kocsmák nyitvatartását, hogy „a korábban tapasztalt jelenség ne újulhasson ki”.

Az Index korábban több cikkben is foglalkozott a budapesti közterületeken tapasztalható közbiztonsági problémákkal, az Örs vezér tere helyzete azon belül is kritikusnak minősült.