Jobb, ha becsukja éjjel az ablakot, hajnalban 6 fok lesz

2021.08.19. 06:03

Csütörtökön napos-gomolyfelhős idő várható, csapadék nem valószínű. A reggeli 7–15 fokból napközben 24–29 fok lehet – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Pénteken a változóan felhős-napos időben egy-egy rövid zápor csupán északon fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 6–16 fokot mérhetünk, a csúcshőmérséklet 25–30 fok között várható.

Időkép
Fotó: Időkép

Szombaton is marad a sok napsütés, de az ország északi felén helyenként előfordulhatnak záporok. A mérsékelt északnyugati szelet csak egy-egy élénkebb lökés kísérheti. Délután 25–32 fok valószínű.

Vasárnap napos idő várható néhol kisebb záporral, a szél csak helyenként élénkülhet meg. A csúcshőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Hétfőn fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. Késő délután, este egy közeledő front előoldalán záporok, zivatarok alakulhatnak ki északnyugaton, a déli szél a Dunántúlon megélénkül. Napközben 27–33 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Keringési panaszok a hőingadozás miatt

Az Időkép orvosmeteorológiai szolgálat jelentése szerint csütörtökön is frontmentes időjárásra készülhetünk. A hűvös hajnali órákban ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A szél legyengül, így enyhülnek a szélre érzékenyek panaszai.

A nagy napi hőingadozás azonban továbbra is vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat idézhet elő.

Az UV-sugárzás 11 és 16 óra között a napos időszakokban erős fokozatot érhet el, gondoskodjunk bőrünk védelméről – írják.