Megsülni nem fogunk, de ettől az időtől felmehet a vérnyomása

2021.08.19. 16:29

Csütörtökön délután is kitart a napos-gomolyfelhős idő. Csapadék nem valószínű, és a nyugatias szél is veszít erejéből. Élénk lökések maximum északon fordulhatnak elő, így igazán kellemes nyári estére lehet készülni, 24–29 fok közötti hőmérséklettel – olvasható az Időkép oldalán. 

A nagy napi hőingás miatt sokaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel, ami keringési panaszokat idézhet elő.

Az Időkép augusztus 19. délutáni időjárás-előrejelzése
Az Időkép augusztus 19. délutáni időjárás-előrejelzése
Fotó: Időkép

Pénteken a csütörtökihez hasonló időre lehet készülni. A napos-gomolyfelhős idő kitart, csapadék továbbra sem valószínű. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, hajnalban 6–16 fokot mérhetünk. A csütörtökinél egy kicsit melegebb lesz az idő, a csúcshőmérséklet 25–30 fok között várható.

Szombaton is sok napsütés várható többnyire kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Elsősorban északkeleten, északon fordulhat elő záporeső. Néhol időnként megélénkül az északi-északnyugati szél. A minimumhőmérséklet 7 és 17 fok között valószínű. A nappali maximumok 26–30 fok között alakulnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A 2021. augusztus 20-i időjárás-előrejelzés az Időkép szerint
A 2021. augusztus 20-i időjárás-előrejelzés az Időkép szerint
Fotó: Időkép

Az OMSZ vasárnapra is igazi családi időt ígér. Előfordulhat egy-egy zápor, emellett napos időre lehet számítani kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 8–18, a délutáni órákban 27–31 fokot mérhetnek.