Lebuktak a miskolci drogdílerek

2021.08.19. 08:13

A 2020-as évben öt hónapon keresztül végrehajtott intézkedéssorozat eredményeképpen Miskolc Számozott utcáin visszaesett az új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűnözés, azonban 2021. augusztus 16-án azt a jelzést kapta a rendőrség, hogy ezen a területen egy új kereskedő jelent meg, ezért azonnal elkezdődött a felderítő munka.

Ennek eredményeként kiderült, hogy a város ezen részén a helyi, 30 éves Sz. Gábor terjesztheti a kábító hatású anyagot, 500 forintért adagját – írja a rendőrség a honlapján.

Az augusztus 17-én tartott közös rendőri akció alatt először két fogyasztóval szemben intézkedtek, akik varázsdohányt vásároltak Sz. Gábortól. Tőlük új pszichoaktív anyaggal átitatott növényi anyagokat foglaltak le.  

Ezután elfogták Sz. Gábort is. A nála tartott kutatások alkalmával lefoglalták a már elkészített varázsdohányt és nagy mennyiségű készpénzt, többségében 500-1000 forintos bankjegyet.

A nyomozók beazonosították Sz. Gábor felső kapcsolati forrását is. A 30 éves K. Tibort. A nála tartott kutatás során bruttó 15 gramm mennyiségben új pszichoaktív anyagnak minősülő hatóanyagot, illetve készpénzt foglaltak le.   

Mindkét férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja hallgatták ki gyanúsítottként. A bűncselekmény elkövetését elismerték. Az ügyben eljárást folytató Miskolci Rendőrkapitányság előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé.    • Tippek
  • Betét