M7-es buszbaleset: már korábban is bajba került az üzemeltető cég?

DVAST20210815023
2021.08.19. 06:58

Az egész országot megrázta az M7-es autópályán vasárnap hajnalban történt buszbaleset, amiben nyolcan vesztették életüket, és 46-an megsérültek. Az utazást szervező cég is mélységes együttérzését fejezte ki a történtek miatt, ahogy írták:

A Rolitúra és a Volmer Tours minden kollégája nevében mélységes megrendüléssel osztozunk a gyászban, és őszinte részvétünket fejezzük ki az augusztus 15-ei Baskáról hazafelé tartó súlyos buszbaleset áldozatainak családja felé.

A Bors szerint azonban nem először kerül bajba a cég. 2019-ben ugyanis hatalmas botrány robbant ki egy egyetemistáknak szervezett sítúra körül. Akkor Franciaországba utaztak síelni a diákok, azonban kiderült: a szállítást végző román cég által biztosított buszokon téli gumi sem volt, a lökhárító repedt volt, ahogyan az egyik ablak is, a sofőrök magyariul sem beszéltek, a busz többször eltévedt az úton, és volt, ahol a hóban is elakadt, ahonnan a diákok tolták ki, akik egyébként a saját zsebből vásárolt szigszalaggal ragasztották össze a leszakadt elemeket.

Bár a kirándulást egy másik cég szervezte, kiderült, hogy engedélyezési számuk ugyanaz volt, mint a mostani kirándulást szervező cégé. Ennek ellenére a cég cáfolja, hogy köze lenne az úthoz, és több utas is védelmébe vette a vállalatot.

Kapcsolódó

Úgy érzem, valami ott maradt belőlem a balesetnél – mondja a buszvezető

Képtelen volán mögé ülni a vasárnapi buszbaleset sofőrje.

(Borítókép: Elvontatják a hajnalban árokba hajtott autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)