Igazi fegyvercsodák kerülnek ki Lajos kezei közül

2021.08.20. 12:14
Seres Lajos fegyverkovács bármilyen fegyvert vagy kelléket elkészít, amelyet a hollywood-i produkciókban láthatunk. Ezek kiköpött másai a filmvásznon látottaknak, a rajongók pedig valósággal elolvadnak a munkáitól.

Seres Lajos fegyverkovács munkáinak kétség kívül nincsen párja az országban. A váci mester rajongója a szuperhős- és akciófilmeknek, az ezekben szereplő fegyvereket, páncélokat és egyéb eszközöket pedig el is készíti, a rajongók nagy örömére. Mi tagadás: a szó szoros értelmében valóra váltja a rajongók álmait.

Az elkészült fegyverek kiköpött másai a filmekben látottaknak, méretben és kinézetben is. Eleinte csak hobbiszinten foglalkozott ezzel, de egy súlyos sérülés miatt túl sok szabadideje lett, amely alatt valósággal berobbant a kreativitása.

Kezdetben a 80-as, 90-es évek akciófilmjei inspiráltak, mint a Rambo, a Ragadozó vagy éppen a Cobra. Aztán jöttek a képregény filmek, egyre több megrendelést kaptam ezekhez kapcsolódóan a vevőimtől. Szívesen is csinálom, elkészítettem már többször is Thornak a pörölyét, a Rozsomáknak a karmát, Amerika Kapitány pajzsát, Penge kardját és még sorolhatnám

– meséli az Indexnek Lajos, a Sító Knives tulajdonosa. Saját maga is tervez késeket, amelyek iránt nagy a kereslet. Minden fegyver edzett acélból készül, és valódi, éles pengéjük van. A kellékei népszerűségéről az is sokat elárul, hogy már forog egy egyelőre titkos film, amelyhez ő készítette a késeket.

Egy óriási élményben is lehetett része: egy budapesti forgatáson találkozhatott a Terminator-filmek egyik sztárjával, Linda Hamiltonnal, azaz Sarah Connorral, akit egy saját maga által tervezett késsel lepett meg.