Történelmi homály és állami elismerések augusztus 20-án, visszatér a Kormányinfó

IMG 7653
2021.08.20. 20:19
Ma az ünneplésé volt a főszerep, holnap rendkívüli kormányszóvivői tájékoztató lesz. Az Index pénteki hírösszefoglalója.

Az államalapítást ünnepelte ma az ország, az Index pedig tudósított az eseményekről:

  • Mindenek előtt megkérdeztük a járókelőket, szerintük mit ünnepelünk. A sokszor elkeserítő válaszokkal ebben a videóban szembesülhet.
  • Beszámoltunk róla, hogy idén Lovász László és Vizi E. Szilveszter kapta a legjelentősebb állami elismerést, a Szent István-rendet.
  • Nagyszabású légi parádét rendeztek az Országház előtti Duna-szakaszon, illetve a hagyományoknak megfelelően idén is felavatták a végzett tiszteket.
  • Áder János köztársasági elnök arról beszélt, hogy az elmúlt több mint másfél esztendő nehézzé tette a közös emlékezést, mert a járvány idején alig felfogható veszteségek értek sokakat, több mint harmincezer magyar lett a koronavírus-járvány áldozata.
  • És képes összeállítást is közzétettünk a nap eseményeiről.
  • Valamint hírt adtunk arról, hogy egyhónapos szünet után rendkívüli Kormányinfó lesz szombaton, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő újságírók elé áll a nemzeti ünnepet követően. A tájékoztató témáiról egyelőre még nincs információ.

Olvasgasson társkiadványaink írásaiból is:

FEMINA: A vizeletvizsgálat számos betegséget megmutathat, és bár a visszakapott lelet értelmezése az orvos feladata, érdekességképpen jó tudni a legfontosabb értékek normál tartományát. 

DÍVÁNY: A fokhagyma jótékony hatású gyógynövényünk. Rengeteg egészségügyi problémára nyújt megoldást, ezért a legjobb, ha rendszeresen felbukkan az étrendünkben.

AZ ÉN KUTYÁM: Vajon éreznek-e a kutyusok szülési fájdalmat, miközben elléskor hasonló fázisokon esnek át, mint az emberek? Ebből a cikkből kiderül.