OGYÉI-főigazgató: A negyedik hullám a küszöbön áll

2021.08.20. 07:59

Magyarországon túl vagyunk a járvány nehezén, az oltásokkal radikálisan visszaszorítottuk a betegszámot – mondta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója a Magyar Nemzetnek.

Szentiványi Mátyás hangsúlyozta: a harmadik oltás beadása elsősorban az időseknek, a legyengült immunrendszerű betegeknek ajánlott, nekik is csak négy–hat hónap elteltével.

A negyedik hullám a küszöbön áll, senki sem gondolhatja, hogy Hegyeshalomnál megáll majd a vírus, így erre fel kell készülnünk. A legjobb felkészülés pedig az oltás! Aki még nem oltatta be magát egyáltalán, mindenképpen tegye meg, ne a többi ember józanságára és felelősségérzetére bazírozzon, hanem maga is viselkedjen felelősségteljesen, és menjen el az oltásért! Aki pedig felelősségteljesen gondolkodott, és már beoltatta magát, ő is mérlegelje a harmadik oltás felvételét

– fogalmazott az OGYÉI főigazgatója. Meglátása szerint minél több ember lesz beoltva, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy bár a fertőzések száma nőni fog, nem okoznak súlyos, halálos betegséget.