Ereszcsatornán menekült, de elkaptak egy körözött bűnözőt Újpalotán

2021.08.21. 09:33

Az újpalotai rendőrök elfogtak egy férfit, aki a háztetőn, majd pedig az ereszcsatornán lecsúszva lépett volna meg öt évnyi börtönbüntetése elől – közölte a rendőrség

A XV. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei kedden az esti órákban egy újpalotai lakásban tartottak ellenőrzést. A 37 éves K. Róbertet keresték, aki ellen a Fővárosi Törvényszék adott ki elfogatóparancsot még tavaly decemberben, mivel szexuális visszaélés miatt kiszabott öt év börtönbüntetését nem kezdte meg.

A rendőröknek egy nő nyitott ajtót, aki gyanúsan viselkedett, és többször ellentmondásba keveredett, amikor K. Róbertről kérdezték. A lakás átkutatása után sem került elő a férfi, de az egyenruhások nem hagyták annyiban, és a környéken maradtak.

Nem sokkal később az ellenőrzött ház tetejéről recsegést hallottak, és a háztetőn megláttak egy alakot, aki lecsúszott az ereszen, majd futásnak eredt. A rendőrök elfogták a menekülő férfit, akiről kiderült, hogy a keresett K. Róbert. A 37 éves férfi nem úszta meg a börtönt: elfogása után a jogerős börtönbüntetés letöltése miatt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.