Több mint 700 ezren nézték a tűzijátékot

2021.08.21. 08:38 Módosítva: 2021.08.21. 10:13

Biztonságosan és sikeresen véget értek az augusztus 20-i rendezvények – közölte Kovács Zoltán államtitkár, a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Facebook-oldalán.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt írta: minden idők legnagyobb Szent István-napi ünnepségsorozatának egyik fénypontját, a tűzijátékot a rendelkezésre álló adatok alapján több mint 700 ezren nézték meg a fővárosban.

Pénteken 22 óráig a rendőrség országosan 400 rendezvény békés lebonyolítását biztosította. Ezek közül 339 állami és önkormányzati, 57 kulturális, 2 a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó, valamint 2 más jellegű rendezvény volt.

Az egész országban a legnagyobb rendben, rendőri intézkedés nélkül zajlottak az ünnepi programok – írta Kovács Zoltán.

Kovács Zoltán hozzátette: a következő két nap programjaira is további sok tízezer látogatót várnak. Az augusztus 20-i nemzeti rendezvények lebonyolításáért felelős operatív törzs a következő két napban folytatja munkáját, hogy biztosítsa az ünnep zavartalan és biztonságos lebonyolítását – közölte az államtitkár.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az augusztus 20-i fővárosi rendezvények egészségügyi biztosítása különleges esemény nélkül zajlott le.

A mentőszolgálat mintegy 80 „mozgóőrségi” mentőegysége csaknem 400 mentődolgozóval összehangoltan, a mentési tervnek megfelelően végezte munkáját. A mentőknek 89 embert kellett elsősegélyben részesíteniük, jellemzően enyhe rosszullétek és könnyű sérülések miatt, közülük 29 embert vittek kórházba további ellátásra – tudatta Győrfi Pál.