Több határátkelőnél is áll a sor

2021.08.21. 06:36 Módosítva: 2021.08.21. 09:44

Torlódások miatt lassul a forgalom a horvát és román határon – közölte az Útinform.

Az M7-es autópályán, Letenye határátkelő előtt, 1-2 kilométeres a kilépésre várakozó kocsisor hossza, emiatt egyórás várakozásra kell készülni.

Az M43-as autópályán, Csanádpalotánál, a határátkelő kilépő oldalán nyolc kilométert meghaladó kamiontorlódás alakult ki a leállósávon Románia felé.

Lelassul a forgalom az M5-ös autópályán, a Kecskemétet elkerülő szakaszon, Budapest felé a 90-es és 86-os kilométer közötti sávelhúzásos terelésben. A 89-es kilométernél egy személyautó az árokba hajtott, és bár forgalmi akadályt a sérült jármű nem képez, a nézelődők miatt nehezebb az előrejutás.

Baleset történt az M6-os autópályán, Adony térségében is. A Pécs felé vezető oldalon, az 54-es kilométernél a külső sávot lezárták.

Az MTI a rendőrségre hivatkozva délelőtt arról számolt be, hogy a szabadságukról visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyek belépő oldalán.

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Szerbiából érkezőknek háromórás, az oda tartóknak kétórás a várakozás. Az autóbusszal utazóknak mindkét irányban egy-egy órát kell várakozniuk.

Intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen is, ahol mindkét irányban egy-egy órát kell várakozni.

A gyorsabb határátlépés érdekében azt javasolják, hogy érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felől igénybe vehető a röszkei, a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, ami 7-től 19 óráig fogadja az utazókat.

A délelőtti állás szerint a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániából érkezőknek két órát kell várakozniuk a határátlépésre. A nagylaki és a kiszombori közúti átkelő belépő oldalán szintén kétórás a várakozás.

A Románia felé utazó magyar és román állampolgárok a Csanádpalota–Nagylak közúti határátkelőhelyet is használhatják vasárnaponként 7 és 15 óra között.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.