Molnár Zsolt balatoni csatát látott, a Fidesz nem mozdult meg a Club Aliga miatt

2021.08.22. 20:09

Folytatjuk a balatoni csatát – közölte harci hevületben Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója vasárnap kora délutáni online sajtótájékoztatóján. A politikus a balatonvilágosi Club Aligáról bejelentkezve azt állította:

nem hagyjuk, hogy újabb partszakaszt zárjanak le az emberek előtt, hogy újabb családok szoruljanak ki arról a településről, ahol évtizedek óta nyaralnak.

Azt mondta, jelenleg is tart a településen a lakossági fórum – mint fogalmazott – „a balatoni csata újabb állomása”. Úgy értékelt, a magyar családok, a környezetvédelem, a jövő nemzedékeinek érdeke került szembe a befektetői érdekekkel, „azaz a mai hatalom érdekeivel” – írja az MTI.

A szocialista országgyűlési képviselő azt mondta, a terem zsúfolásig megtelt. Állítása szerint ott voltak helyi lakosok, nyaralótulajdonosok és a Jobbik országgyűlési képviselője, az ellenzéki előválasztáson induló Potocskáné Kőrösi Anita, illetve szocialista aktivisták, továbbá számos ember, aki aggódik a Balaton-partért, a Club Aliga jövőjéért, a jövő nemzedékeinek sorsáért.

Nem jelent meg viszont a lakossági fórumon a polgármester, valamint vele együtt az a négy önkormányzati képviselő, akik Molnár Zsolt szerint „jól láthatóan már a befektetői oldalra sodródtak”, nem jelent meg továbbá a térség fideszes országgyűlési képviselője sem.

A Club Aliga területét 2018-ban megszerezte Mészáros Lőrinc és Tiborcz István korábbi közös cége, az Appeninn Nyrt., miután megvásárolta a területet tulajdonló Pro-Mot nevű céget. A több tízmilliárdos fejlesztésre a Magyar Turisztikai Ügynökségtől nyertek el jókora támogatást, a Somogy Megyei Kormányhivatal pedig július végén indította meg a környezetvédelmi hatósági eljárást.

Ezt a csatát folytatjuk, nem hagyjuk annyiban – fogalmazott Molnár Zsolt, rögzítve, hogy akár az Alkotmánybíróság, a Kúria, a Gazdasági Versenyhivatal előtt, akár népszavazáson, akár lakossági fórumon, akár a nyilvánosság teljes erejével, de „folytatják a küzdelmet”. Az MSZP-s képviselő azt mondta, hogy számít mindenki segítségére, és azt kérte, „támogassák a köztársaságpárti erőket, akik Karácsony Gergely vezetésével ezt a mai hatalmat le fogják váltani”.