Változik a gyalogos közlekedés a Nyugatiban

2021.08.22. 11:15

Változik a gyalogos közlekedés a Nyugati pályaudvaron – közölte a Mávinform a Facebook-oldalán.

Augusztus 22-én éjjel elbontják a csarnok előtti vágányokon átvezető ideiglenes gyalogos átjárót a Nyugati pályaudvaron. Ezután az átkeléshez újra az aluljárót vehetik igénybe az utasok.

A pályaudvar csarnokon kívüli forgalma augusztus 23-án, hétfőn hajnali négy órától újra a tetőfelújítás előtti rend szerint, a Márványcsarnok (14–17. vágányok felől) és a Váci út irányából megközelíthető, gyalogos aluljárón keresztül lehetséges, amit a 11–12. vágány közötti peronon található lépcsőn keresztül is újra el lehet érni.

Az előre betervezett részleges felújítás miatt a 11. és a 12. vágány közötti peronon a perontető tartóoszlopainak megerősítése zajlik, várhatóan október végéig. A munkálatok időtartama alatt az oszlopok hálós kerítéssel vannak körülvéve; az utazóközönség számára a peron biztonságosan használható.

A 13–17. vágányok peronjai, valamint az ideiglenes konténerpénztárak az aluljáró igénybevétele nélkül továbbra is megközelíthetők a Podmaniczky utca vagy a Teréz körút felől az Eiffel téren át.