A jobbikos Stummer János elsőként adta le előválasztási ajánlásait

2021.08.23. 16:19

Stummer János, Békés megye 1. számú választókerületének előválasztási jelöltje, a Jobbik, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a DK, a Momentum és az LMP közös jelöltjeként – az országban elsőként – átadta a helyi választási bizottságnak a hivatalos indulásához szükséges négyszáz ajánlást – közölte hétfőn a Jobbik. „Ezzel nemcsak azt mutatta meg, hogy választókerületében ő a legerősebb jelölt, hanem azt is, hogy Békés megyében eljött a változás ideje, jövőre az ott élőkkel és ellenzéki szövetségeseinkkel együtt fogja legyőzni az állampárt jelöltjét” – olvasható a párt közleményében.

Itt van a kezemben több mint négyszáz Békés megyei polgár aláírása. A tiétek mind. Gratulálok nektek! Az országban elsőként adtam le az előválasztáson történő induláshoz szükséges mennyiségű aláírást. Köszönöm nektek, fantasztikus emberek vagytok! Együtt sikerülni fog! Hajrá, Békés megye!

– írta ki Stummer János Facebook-oldalára.

Az Előválasztás2021 honlap szerint Békés megye 1. számú választókerületében indul Miklós Attila, az MSZP–Párbeszéd jelöltje és Kaposi László, a Pálinkás József fémjelezte Új Világ Néppárt jelöltje is.

Fontos szakaszához érkezett a hivatalos jelöltté válás folyamata: a mai naptól – augusztus 23-tól – elstartolt az ellenzéki előválasztás ajánlásgyűjtése. Az összefogás pártjai (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) közös közleményben tájékoztattak arról, hogy hét miniszterelnök-jelöltet, tizenhárom jelölőszervezetet és 265 jelöltet vettek nyilvántartásba. A miniszterelnök-jelöltek számára húszezer, az egyéni képviselőjelölteknek pedig négyszáz érvényes ajánlás összegyűjtése a feladat.