Hatalmas falfestmény készül Karikó Katalinról

2021.08.23. 14:52

Újabb falfestményt készít Budapesten a Színes Város nevű csoport. Ezúttal egy a Krisztina körút 30-nál található tűzfalat dekorálják ki, méghozzá Karikó Katalin világhírű magyar biokémikus arcképével.

Noha az egyik Facebook-felhasználó által kiszúrt falfestmény még erősen kezdetleges,  már látszanak Karikó Katalin arcának a körvonalai.

A jövőt magyarok írják - ez a jelmondat kerül az arckép mellé. Az óriási tűzfalfestménnyel a Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegnek a tudós előtt. A budapesti Krisztina körúton készülő óriás falfestmény az idei Brain Bar előestéjére készül el.

A Brain Bar örökös célja a magyar fiatalok ambícióinak erősítése, bátorításuk a jövő aktív alakítására. Évről évre olyan példaképeket hozunk a fesztiválra, akik inspirálhatják őket ebben, néha azonban a példaképek itt járnak közöttünk. Karikó Katalin tudományos teljesítménye mellett azzal is óriási szolgálatot tesz Magyarországnak, hogy bizonyítja a következő generációnak, ott van a helyünk a 21. század megformálói között

– mondta el az akció kapcsán Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója.

Dr. Karikó Katalin kutatóbiológus, biokémikus, az mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a mainzi BioNTech alelnöke, a Pennsylvaniai Egyetem egyetemi docense Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályafutása alatt a gyógyszerkutatás és -gyártás területén elért, világszerte kiemelt jelentőségű eredményei, valamint a koronavírus-világjárvány leküzdéséhez az első, klinikailag is bizonyítottan hatásos ellenszer kidolgozásával hozzájáruló, korszakalkotó munkája elismeréseként a minap Széchenyi-díjat kapott.