Kásler Miklós: 40 ezer ajándékcsomagot kapnak a mélyszegénységben élő óvodások

2021.08.23. 22:13

Negyvenezer, óvodakezdést segítő csomagot kapnak a háromszáz legszegényebb magyar település családjainak gyermekeit  – jelentette be Kásler Miklós hétfőn Budapesten. 

A miniszter közölte, az akció 800 millió forintból, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésében

valósul meg.

A csomagokat – amelyek óvodai nevelést elősegítő eszközöket és általános használati tárgyakat, köztük higiéniai termékeket tartalmaznak – két alkalommal, szeptemberben és novemberben vehetik át a családok.

Kásler Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy az évkezdés időszaka mindig nehezebb azoknak a családoknak, amelyek viszonyai „szociális értelemben szegényesebbek”.

KÜLÖN FELELŐSSÉGE MINDENKINEK A SEGÍTSÉGNYÚJTÁS, A TÁMOGATÁS ÉS A SZOLIDARITÁS A SZERETET JEGYÉBEN - HANGOZTATTA A MINISZTER A KERESZTÉNYI SZEMLÉLETRE HIVATKOZVA.

Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos arról beszélt, hogy a mélyszegénység a létezés egy „másik dimenziója”, amikor elvesznek a célok. A Felzárkózó Települések-programra is utalva azt mondta: a 21. században is segítséget kell nyújtani a célok kijelölésében, ami egy nagyon hosszú folyamat. A csomagokkal kapcsolatban úgy fogalmazott:

ez nem ajándék, ezeknek a gyerekeknek ez jár.

A Máltai Szeretetszolgálat logisztikai központjában elkészült csomagokat a máltaiak és partnereik – a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet – a Felzárkózó Települések-program 300 helyszínén az óvodákban, illetve a családi otthonokban adják át mintegy 20 ezer kisgyermek családjának.