Fontos levelet küldött Orbán Viktor – megkapta?

2021.08.24. 10:35 Módosítva: 2021.08.24. 10:39
Sikerrel vettük fel a harcot a koronavírus-járvánnyal, de az ajtónkon dörömbölnek az új mutációk, ezért mindenki adassa be magának az oltást – ez áll Orbán Viktor levelében; a miniszterelnök azokhoz szólt, akik regisztráltak a vakcinára a kormány hivatalos oldalán.

„A magyar emberek az elmúlt másfél évben sikerrel vették fel a harcot a koronavírus-járvánnyal. Együtt sikerült letörnünk a járvány harmadik hullámát, és az oltásoknak köszönhetően megmentettük sok ezer honfitársunk életét. A világ számos országában azonban még mindig küzdenek a vírussal, az új mutációk pedig már az ajtónkon dörömbölnek” – áll a miniszterelnök levelében; a kormányfő azokhoz szólt így, akik korábban regisztráltak az arra létrehozott oldalon a vakcinákra.

Magyarország felkészült!

Mint Orbán Viktor levelében folytatja, a magyar kormány felkészítette Magyarországot a negyedik hullámra. „A sikeres vakcinabeszerzéseknek köszönhetően Magyarországon mindenkit be tudunk oltani, aki kéri az oltást. Azokat az időseket, akik eddig nem oltatták be magukat, külön felkeresik a háziorvosok, a diákoknak pedig az iskolákban is elérhetővé tesszük az oltást. Ezzel párhuzamosan lehetővé tettük a harmadik oltás felvételét minden honfitársunk számára” – áll a kiküldött levélben.

Mint Orbán Viktor emlékeztetett, Magyarországon az Európai Unión belül elsőként oltottak be a népesség felénél több embert két oltással, „így nekünk állnak rendelkezésre a legmegbízhatóbb adataink arról, mennyire véd az oltás az újrafertőződéstől”.

A magyar tapasztalatok szerint a két oltáson átesett emberek körében ötszázból mindössze egy ember kapja el a vírust.

A miniszterelnök kéréssel fordult azokhoz, akiknek levelet küldött. Azt írta, hogy amennyiben a családjukban vagy az ismerőseik között van olyan, aki még nem vette fel az oltást, győzzék meg, hogy regisztráljon, és éljen az oltás lehetőségével. Csak az oltás ment életet, és csak az oltás védheti meg Magyarországot és a magyar embereket egy újabb, negyedik járványhullámtól – hangsúlyozta.   • Hírek
  • Hírek