Egy héttel a tanévkezdés előtt kezdik kivinni a tanszercsomagokat a rászoruló családoknak

2021.08.24. 15:21

A 1353-as adományvonalra érkező felajánlásoknak köszönhetően mostanra több száz tanszercsomagot állítottak össze az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei.  Ahhoz, hogy a meghirdetett 2000 támogatott gyermek mindegyikéhez elérjen a segítség tanévkezdésig, meg is kezdték az elkészült tanszercsomagok kiszállítását a rászoruló családokhoz.

A koronavírus miatt a járvány előtti évekhez képest, ahogy tavaly, úgy idén is kétszer annyi gyermek beiskolázásának támogatására indítottak gyűjtést. Gyermekenként 10 ezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal szeretnék támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. 

A csomagok összeállításában önkéntesként segített többek között Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes (Tokió 2021) világbajnok magyar párbajtőrvívó, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Katus Attila sportaerobik világbajnok, Vastag Csaba énekes, Vitányi Judit és Iszak Eszter műsorvezetők, Nagy Benedek vlogger és Imreh Balázs teqball bajnok is. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója az Indexnek  elmondta: nagyon bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés a koronavírus miatt most még nehezebb helyzetbe került családok számára ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon.

Sok kicsi sokra megy, 40 hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent

számszerűsítette a segítségnyújtás értékét  Gáncs Kristóf. 

Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. Már két hete él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Szintén elérhető a segélyszervezet online adományozási felülete  a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. Emellett a nagyobb postákon gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.