Tarlós István: Sükebóka állítás, hogy kiárusítottam a főváros vagyonát

2021.08.24. 09:43

Visszautasítja Tarlós István az MSZP–LMP–Párbeszéd azon állítását, miszerint a Tarlós-éra alatt kiárusították volna a főváros vagyonát. A korábbi főpolgármester szerint éppen, hogy visszavásárolták a szocialisták és a szabad demokraták által korábban elkótyavetyélt vízműveket, és ugyanezt kezdeményezték a csatornázási művek esetében – olvasható a Magyar Nemzetben.

A főváros leköszönt polgármestere az MSZP–LMP–Párbeszéd közleményét véleményezte, amelyben azt állították, hogy Tarlós István kiárusította a főváros vagyonát – ezt sükebóka állításnak, sértődött reakciónak minősítette. 

Aki ezt fogalmazta, részint fogalomzavarban szenved, részint érzéki csalódások gyötörhetik 

– mondta a politikus, aki kifejtette, hogy a „kiárusítás” elsősorban azt jelenti, hogy mindent eladunk úgy, hogy nem marad belőle semmi, szerinte ez az állítás csak egy káprázat az ellenzéki szövegszerkesztő részéről. Emellett kiemelte a miniszterelnöki megbízott, hogy „nem kis nehéz­ségek árán” visszavásárolták, visszaszerezték a városnak a húszéves MSZP–SZDSZ-kurzusok idején a külföldieknek eladott Fővárosi Vízműveket, és ugyanezt indították el a csatornázási művekkel is. 

Mindezek mellett emlékeztetett rá a korábbi fővárosi vezető, hogy több tízmilliárd forintot szereztek vissza Budapestnek az ugyancsak az MSZP–SZDSZ által kötött és az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF által súlyosan kifogásolt, „fergeteges 4-es metró szerződések és megbízások keserves módosításával”. 

Külön diszkrét bája van, hogy a 4-es metró szerződéseit, amelyeket jóval 2010 előtt kötötték, a 2019-es választás után nemes egyszerűséggel átnevezték a Tarlós-éra korrupciógyanús ügyének 

– vélekedett a politikus, aki emlékeztetett rá, hogy a baloldal 2010-ben Budapesten 250 milliárdos adósságállományt, elöregedett járműparkkal rendelkező BKV-t, „már 25-30 éve érintetlen, romhalmaz” 3-as metrót és a félkész, akkor minden forrást felemésztő 4-es metrót hagyott hátra, utóbbi beruházással „még négy éven át kellett küszködniük”.