Vona Gábor hiányolja az ellenzék vízióját, országépítő programját

2021.08.24. 12:13
A Jobbik volt elnökét, a Második Reformkor Alapítvány alapítóját az ATV Egyenes beszéd című műsorában az Átokból áldás című új könyvéről kérdezték, de azért az ellenzéki együttműködés és egykori pártja mostani elnöke, miniszterelnök-jelöltje is szóba került.

Vona Gábor egy multikulturális összefogásnak látja az ellenzéki együttműködést, szerinte nem az erősek, hanem a meggyengültek fogtak össze. Az ATV műsorában arról is beszélt, hogy hiányolja a víziójukat, az országépítő programjukat, amire az embereknek szavazniuk kellene. Ugyanakkor hozzátette: lát olyat, aki erre képes lenne, de jelenleg nem a programról szól ez a vita.

Megemlítette, hogy sem Dobrev Klára, sem pedig Jakab Péter nem ment el az általa szervezett Pilvax-estek című beszélgetésekre, amelynek keretében a miniszterelnök-jelöltek mutathatták be programjukat.

Jakab Péter mérföldes csizmával halad abba az irányba, hogy megnyerje az előválasztást, de amit hiányolok, hogy nincs árnyalat az ő kampányában

– fogalmazott Vona Gábor korábbi párttársával kapcsolatban.

A Második Reformkor Alapítvány alapítója szerint Jakab Péter kizárólag egyetlenegy társadalmi szegmensre céloz, ami nagyon népszerűvé teszi ebben a körben őt,

de egy miniszterelnöknek beszélni kell a programról, a nyugdíjrendszerről, az egészségügyi rendszerről, és mélyebben annál, mint amit látok.

Vona Gábor korábban is kritizálta már Jakab Pétert és volt pártját. Márciusban az ATV-hez tartozó Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában azt fejtegette: a Jobbik „parizerkampánya” lehet, hogy pillanatnyilag népszerűséget hoz, de hosszú távon sem az ellenzéki pártnak, sem az országnak nem szolgál a javára. Azt is mondta, hogy a Jobbik ma már sokkal inkább egy médiapárt, mint egy hálózat.

Jakab Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában válaszul a kritikákra kijelentette, azok „egy keserű ember keserű szavai”. Hozzátette: Vona Gábornak megvolt a lehetősége, hogy kormányt váltson 2018-ban, de az összefogás helyett újabb Fidesz-kétharmad lett.

„Én az összefogásban hiszek, abban hiszek, hogy meg kell találni kompromisszumok árán a közös minimumot” – jelentett ki akkor Jakab Péter.