Közel 9 milliós kárt okozott bosszúból, de állítja, hogy nem haragtartó

2021.08.25. 10:34

Majdnem 9 milliós kárt okozott K. János, az a 24 éves lovász, aki bosszúból felgyújtotta munkaadója csaknem ezer szénabáláját – adta hírül a police.hu

A rendőrségi közleményben olvasható, hogy még augusztus 8-án, egy Cegléd külterületén található tanyán lángra kapott bálák miatt riasztották a tűzoltókat, akik az oltás után megállapították, hogy gyújtogatás okozta a 360 szalma-, valamint a 600 szénabála leégését. A kár meghaladta a 8,6 millió forintot. 

A ceglédi rendőröknek nem volt könnyű egy ilyen hatalmas tűz után nyomozásba kezdeniük, ám két hét alatt eljutottak egy dolgozóig, de 

a fiatal férfi kitartóan tagadott, sőt igyekezett egy volt kollégájára terelni a gyanút.

Azonban hiába ragaszkodott a meséjéhez a lovász, az összegyűjtött bizonyítékok és a kihallgatási taktika meghozta a fordulatot, és a 24 éves K. Jánosból augusztus 23-án gyanúsított lett.

A gyújtogató megtört a rendőrök előtt, és

részletesen vallott tettéről, milyen sorrendben, hogyan lobbantotta lángra a bálákat öngyújtójával.

Ezután a tanyán biztosított lakhelyére ment, és mint aki jól végezte dolgát, lefeküdt aludni. Nem sokkal később hallotta a hangos riadalmat, kiszaladt, és részt vállalt a jószágok mentésében. Azt mondta a férfi, hogy munkaadója iránt érzett haragja miatt tette, amit tett, mert nem bírta elfogadni, sőt idegesítette a gazdája mentalitása és az emberekhez való hozzáállása. Korábban többször vitatkoztak, meg is fenyegette, amit végül augusztus 8-án hajnalban beváltott: „Nem voltam szájhős” – mondta, és noha bosszúból gyújtogatott, azt mondta:

Én nem vagyok haragtartó.