Dobrev Klára is begyűjtötte a 20 ezer előválasztási ajánlást

DSC5012
2021.08.25. 14:03

Dobrev Klára is összegyűjtötte a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer ajánlást – erősítette meg a Demokratikus Koalíció az ATV Híradójának.

Az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje azt is elmondta a televíziónak, hogy sokkal nagyobb az érdeklődés az előválasztás iránt, mint azt előzetesen gondolták.

Bőven túl vagyunk azon, amire szükség van, viszont az ajánlásgyűjtés nem csak arról szól, hogy meglegyen a minimum teljesítmény, hanem egy alkalom arra, hogy beszélgessünk az emberekkel

– fogalmazott az ATV Híradójának.

Az ajánlásgyűjtés hétfőn – augusztus 23-án – indult el az őszi ellenzéki előválasztásra. Ahogy azt megírtuk: a miniszterelnök-jelöltek számára 20 ezer, az egyéni képviselőjelölteknek pedig 400 érvényes ajánlás összegyűjtése a feladat.

A Demokratikus Koalíció kedden közölte: a párt egyéni képviselőjelöltjei összesen több mint 25 ezer ajánlást gyűjtöttek az ellenzéki előválasztást megelőző ajánlásgyűjtés első napján. A 106 választókerületből hatvanban indítanak képviselőjelöltet. A párt hatvan jelöltjének egyharmada már az első napon megszerezte az induláshoz szükséges ajánlásokat.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd és az LMP miniszterelnök-jelöltje hétfőn jelezte, hogy összegyűjtötte a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer aláírást.

(Borítókép: Dobrev Klára. Fotó: Kaszás Tamás / Index)