Tanárhiány az iskolákban, Szoboszlai újra a válogatottban

IMG 7653 (1)
2021.08.25. 20:18
Az országban több helyen is kérdésessé vált a jelenléti oktatás biztosítása; végre valami, amiből Magyarország is profitál a brexit után; Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a labdarúgó-válogatott keretét a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre. Ezekről írtunk ma.
  • Elindult a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az a gépjárműkonvoj, amely az afganisztáni tálib hatalomátvételt követően megtorlással fenyegetett, Magyarországgal korábban együttműködő, Afganisztánból kimenekített afgán állampolgárok újabb csoportját szállítja az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság röszkei és tompai objektumaiba. Bővebben itt!
  • Jó kérdés, hogy a napokban Afganisztánban hatalomra kerülő tálibok mit kezdenek a helyzettel, hogy a hivatalosan rendkívül szegény ország gazdasága a jövőben is egy illegális üzletre, a drogtermelésre és -kereskedelemre épül-e. Drogkörkép Afganisztánról, ahol virágzik a mák. 
  • Extrém keresletet jelentett a brexit miatti árukiesés és az alapvetően új-zélandi bárány- és juhhús importcsökkenésének együttes hatása az EU belső piacán. Ám kérdéses, hogy három–öt éves távlatban mennyire tudja növekedésre használni a kínálkozó lehetőséget a magyar juhtenyésztés. Bővebben itt!
  • Néhol kérdésessé vált a szeptemberi iskolakezdés. A minisztérium szerint a tanárhiány minden nyáron slágertéma. Tanárok és diákok egyaránt számolják már a napokat iskolakezdésig, noha meglehet, nem mindenki várja a hét nap múlva esedékes becsöngetést. Bővebben a tanárhiányról itt!
  • A szeptemberi vb-selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kijelölte keretét az Anglia, az Albánia és az Andorra elleni mérkőzésekre. Sérülése után újra a csapat tagja az RB Leipzig mezében kezdőként első bajnokiján duplázó Szoboszlai Dominik, de meghívást kapott többek között az Egyesült Államokban futballozó Gazdag Dániel és Sallói Dániel is, ahogyan a Slask Wroclawban légiósodó 27 éves hátvéd, Tamás Márk is. Bővebben itt!
  • George F. Hemingway a magyar labdarúgás utóbbi másfél évtizedének vitathatatlanul a legeredetibb és egyik legsikeresebb szereplője. De ki is valójában ez a Magyarországon született, de mentalitásában vérbeli amerikai üzletember? Klubtulajdonos? Menedzser? Sportvezető? Mindez együtt, de elsősorban utánozhatatlanul szórakoztató beszélgetőpartner. A Budapest Honvéd korábbi tulajdonosa augusztus 20. óta a Magyar Érdemrend középkeresztjének tulajdonosa, aki terjedelmes interjút adott az Indexnek.
  • Ötmillió forintot se költöttek rá, és ebben már benne van a marketingpénz is. Rózsa Gábor azt mondja, dehogy akart ő filmet rendezni, csak éppen senki nem akarta leforgatni, vagyis gondolt egyet, és megcsinálta. Augusztus 26-tól húsz moziban vetítik. Jön a Mentés másként.

DÍVÁNY. Az állandó pörgés, az ismétlődő feladatok, a szűkös határidők óriási nyomást helyeznek ránk. Amikor ezen a nyomáson csökkenteni tudunk, a szó szoros értelmében fellélegezhetünk. Megkönnyebbülünk, és olyan dolgok elérésére is képessé válhatunk, amelyeket vasakarattal, izomból, pusztán a kitartásra apellálva egyszerűen nem tudunk megoldani. Hogyan lehet eljutni abba a térbe, amely a napirenden és a teendők listáján túl létezik, a Dívány cikkéből kiderül.

FEMINA. „Csak várom, hogy jöjjenek, és megöljenek”: nők, akik mindig vesztesei voltak az afgán történelemnek, bárkik is jöttek. Mi várhat most az afgán nőkre? A tálibok ugyan azt hangoztatják, nem tiltják el a nőket a munkától vagy az önálló élettől, már senki nem hisz nekik. Az országban a törzsi hagyományok vagy a vélt vallási előírások ugyanis mindig fontosabbak voltak, mint az, hogy Kabulból ki és mit mond. Az afgán történelem fordulatainak veszteseivel, a nőkkel a Femina foglalkozott cikkében.

További híreinket ide kattintva böngészhetik.  • Hírek
  • Hírek