Vádemelés jöhet Borkai Zsolték zsarolásának ügyében

2021.08.26. 18:58 Módosítva: 2021.08.26. 18:58

Most már két külön nyomozás folyik Borkai Zsolt és társai zsarolása, valamint az Ördög Ügyvédje ügyében – írja a hvg.hu. A rendőrség eddig egy ügyben vizsgálta a két személyt, de most szétválasztották a két esetet. A portál szerint ezt az indokolja, hogy a Borkaiék elleni zsarolási ügyet már szinte teljesen felderítették,

így elképzelhető, hogy hamarosan megtörténik a vádemelés.

A zsarolás miatt Borkai ügyvédje és barátja, Rákosfalvy Zoltán tett feljelentést a rendőrségen. A zsarolók még a felvételek kiszivárgása előtt keresték fel őket és kértek tőlük pénzt.

A rendőrség zsarolás és különleges személyes adattal való visszaélés miatt indított nyomozást. Eleinte azokat az embereket gyanúsították meg, akikről kiderült, hogy közük volt a felvételek elkészítéséhez, illetve Borkaiék megzsarolásához.

Nem sokkal később azonban arra következtetésre jutottak, hogy a zsarolóknak valószínűleg nincs közük az Ördög ügyvédjéhez.

Ugyanis míg zsarolók csak pénzt akartak, ezzel szemben az Ördög Ügyvédje egyértelműen Borkai és körét akarta ellehetetleníteni és nem az anyagi haszonra utazott, írja a lap.