Kellemes kis novemberi délutánunk lesz így augusztus végén

2021.08.26. 06:32

Későn érkezett, korán távozik – ilyen volt idén a nyár. Az Időkép előrejelzése szerint ma délután érkezik meg északnyugat felől az újabb hidegfront, ami végleg megpecsételi az idei nyár sorsát. Alább meg is tekintheti az előrejelzést, ha hihetetlennek tűnik az augusztus végi ősz.

Megjegyzik, holnap még azért nyárias lesz az időjárás, mert a közeledő front előtt még több helyen eléri a csúcshőmérséklet a 25, néhol a 26 fokot, de az esővel, záporokkal érkező front északon, északnyugaton már

17–21 fok közé hűti le a levegőt késő délután.

Pénteken kezdetben délen, délkeleten várható eső, zápor. Napközben a gomolyfelhők mellett záporokra, helyenként zivatarokra készülhetünk. Északon, északnyugaton élénk, néhol erős lesz nyugati, északnyugati szél. Hajnalban 7–15, délután 19–23 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton délkeleten felhős időre, többfelé esőre, záporokra van kilátás. A Dunántúlon lesz naposabb az idő, de elszórtan zápor, egy-egy zivatar itt is előfordulhat. Nyugaton megélénkülhet az északi, északnyugati szél. Délután 18–22 fok valószínű.

Vasárnap országszerte napos, gomolyfelhős idő ígérkezik. Emellett elszórtan előfordulhatnak záporok is. Északnyugaton lesz kissé szelesebb az idő. A csúcshőmérséklet 20–24 fok között alakul.