Unokázók futárait kapcsolták le, a mese változott, a csalás megmaradt

2021.08.26. 10:37

Egy nappal azután, hogy egymillió forintot kicsaltak az úgynevezett unokázós módszerrel egy 65 éves tárnoki nőtől, sikerült a rendőröknek elfogniuk a csalók futárait – tudatta a rendőrség a portálján

A police.hu cikkéből kiderül, hogy egy 65 éves tárnoki nyugdíjast 2021. augusztus 23-án délután egy fiaként bemutatkozó férfi hívott fel, aki egy történetet adott elő arról, hogy kábítószeres ügybe keveredett, és nagyon nagy baja lesz, ha nem szerez pénzt. A telefonáló azt is mondta, hogy

egy csomagot kellett volna kézbesítenie, amit elhagyott, ezért fogvatartói 12 millió forintot követelnek tőle,

csak így szabadulhat. Az asszony pánikba esett, megrémült, mindenképpen segíteni szeretett volna annak, akit fiának hitt, és közölte, hogy neki csak 1 millió forintja van. Válaszul azt kapta, hogy egy nőt odaküldenek a pénzért, aki meg is érkezett, és elvitte a tömött borítékot. Az átvert asszony órákkal később jött rá, hogy alaposan megvezették. 

Az értesített rendőrök elkezdték a nyomozást, és másnapra már két budapesti nőt, a 21 éves U. Nikolettát és a 34 éves P. Edinát a főváros VIII. kerületében, a Baross utca és a Német utca kereszteződésénél a forgalomból vettek ki, és elfogtak.

A két nő beismerő vallomás tett, sőt több korábbi csalásokban való részvételükről is beszámoltak. Elmondták, hogy együtt érkeztek 2021. augusztus 23-án a tárnoki ház közelébe, U. Nikoletta a kocsiban várt, míg P. Edina átvette a kicsalt egymilliót tartalmazó borítékot az áldozattól. A pénzt később továbbadták megbízóiknak.

Az érdi rendőrök tovább vizsgálódnak azokban a csalásokban, amelyekről a két nő elismerte a részvételét, illetve azt is 

ki akarják deríteni, hogy kitől, milyen úton és hányszor kaptak megbízást a futárfeladatok elvégzésére. 

A rendőrség figyelmeztet, hogy az „unokázósként” elhíresült csalások módszere az elmúlt időszakban változott. Egyre ritkább az unoka közlekedési balesetére hivatkozás, a legenda módosult. Leggyakrabban kábítószeres ügyet sejtetnek a háttérben, a hozzátartozó szabadon bocsátását milliós összegektől teszik függővé. 

Kapcsolódó

Még a bejelentés előtt sikerült fülön csípni az unokázó csalót

A tettes 700 ezer forintot csalt ki egy idős asszonytól.