Videó: Tömeges szabályszegést filmeztek le az M1-es és az M3-as autópályán

2021.08.26. 10:00

Az augusztusi hosszú hétvége utolsó napján, augusztus 22-én, vasárnap az M1-es és az M3-as autópályán balesetek történtek, amelyek miatt több kilométeres torlódások alakultak ki. Ekkor rögzítették a közút kamerái, ahogyan egyszerre több tucatnyian mindkét autópályán a forgalmi dugót szerették volna elkerülni, ezért megfordultak vagy visszatolatnak – derül ki a Magyar Közút közleményéből. 

A felvételen jól látható, hogy többször balesetveszélyes szituáció keletkezett, az önkényes és felelőtlen sofőrök miatt, ezért is kéri a közút, hogy soha, semmilyen körülmények között ne kövessék a videón látottakat, hiszen azzal nemcsak szabályt sértenek, hanem balesetveszélyes helyzeteket teremtenek és megnehezítik a baleseti mentésben résztvevők munkáját is.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy indulás előtt mindig tájékozódjanak az esetleges torlódásokról, balesetekről az aktuális forgalmi helyzetről, ami a világhálón ma már egyszerűen és gyorsan megoldható, ráadásul a különféle utazástervező alkalmazások is rendelkezésre állnak.